Kulinarna uczta na Zielonej Plaży, czyli Liga Food Trucków w Pucku po raz kolejny. Coś na ostro? A może kawał mięcha lub coś słodkiego?
Przez dwa dni będzie można rozkoszować się szeroką paletą smaków nad brzegiem Zatoki Puckiej. Na Zielonej Plaży pojawią się mobilne restauracje i zostaną tu przez dwa dni. Liga FoodTrucków w Pucku startuje w sobotę 19 czerwca (godz. 12) i zostanie u nas do niedzieli (godz. 20).
Co zjemy w Pucku? Wybór będzie naprawdę szeroki. Z kuchni azjatyckiej będą m.in. potrawy z Indonezji (grillowane satay’e, przygotowywane na parze bułeczki bao), Meksyku (burito i quesadillas), Japoni (sushi), Chin (dim sumy), Tajlandii (pad thai)
Mniej egzotycznie też będzie: pieczone polędwiczki z kurczaka, szarpana wołowina w grillowanym pieczywie, belgijskie frytki, zapiekanki, burgery
Coś na słodko? I tu będzie w czym wybierać. Chrupiące paluchy churros, bąbelkowe gofry z dodatkami, rolowane lody…
Smacznego!
Fot. Liga FoodTrucków, Doris Ce